dcsimg
2007 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Hyaenidae (Хиена) е семејство на цицачи.

EOL има податоци за 21 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Хиена. Погледајте го овој вид на GBIF
2007 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Хиена

Средините во кои живеат многу видови на Хиена. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Хиена.

Живеалишта на Хиена

Средините во кои живеат многу видови на Хиена. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Хиена.