dcsimg
  cc-publicdomain

Coelacanthiformes (Целакант) е ред на ’рбетници.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Целакант. Погледајте го овој вид на GBIF