dcsimg
Patrick Randall   cc-by-nc-sa

Periplaneta americana е вид на Blattoidea во семејството Blattidae.

EOL има податоци за 22 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Periplaneta americana (Linnaeus 1758). Погледајте го овој вид на GBIF