dcsimg
N Sloth   cc-by-nc

Cicindela (песочник) е род на тврдокрилци во семејството Carabidae.

EOL има податоци за 13 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на песочник. Погледајте го овој вид на GBIF