dcsimg
2007 Diogo B. Provete   cc-by-nc

Amphisbaenidae е семејство на лушпари.

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Amphisbaenidae. Погледајте го овој вид на GBIF
2007 Diogo B. Provete   cc-by-nc

Живеалишта на Amphisbaenidae

Средините во кои живеат многу видови на Amphisbaenidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Amphisbaenidae.

Живеалишта на Amphisbaenidae

Средините во кои живеат многу видови на Amphisbaenidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Amphisbaenidae.