dcsimg
1999 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Myomorpha (глувчелики) е подред на глодачи.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на глувчелики. Погледајте го овој вид на GBIF