dcsimg
1999 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Muroidea (глувчеви) е натсемејство на глодачи.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на глувчеви. Погледајте го овој вид на GBIF