dcsimg
2014 Simon J. Tonge   cc-by-3.0

Vulpes bengalensis е вид на цицачи во семејството кучиња.

EOL има податоци за 50 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vulpes bengalensis (Shaw 1800). Погледајте го овој вид на GBIF