dcsimg
David Blank   cc-by-nc-sa-3.0

Caniformia (кучевидни) е подред на цицачи.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на кучевидни. Погледајте го овој вид на GBIF