dcsimg
David Blank   cc-by-nc-sa-3.0

Ursidae (мечка) е семејство на цицачи.

EOL има податоци за 31 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на мечка. Погледајте го овој вид на GBIF
David Blank   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на мечка

Средините во кои живеат многу видови на мечка. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови мечка.

Живеалишта на мечка

Средините во кои живеат многу видови на мечка. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови мечка.