dcsimg
David Blank   cc-by-nc-sa-3.0

Ursus е род на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 14 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Ursus Linnaeus 1758. Погледајте го овој вид на GBIF