dcsimg
2012 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Ursus americanus (Американска црна мечка) е вид на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 72 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Американска црна мечка. Погледајте го овој вид на GBIF