dcsimg
David Blank   cc-by-nc-sa-3.0

Ursus thibetanus (Азиска црна мечка) е вид на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 62 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Азиска црна мечка. Погледајте го овој вид на GBIF