dcsimg
tuha_nastuha   cc-by-nc-4.0

Ursus thibetanus ussuricus е подвид на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Ursus thibetanus ussuricus (Heude 1901). Погледајте го овој вид на GBIF