dcsimg
ayuwat   cc-by-nc-4.0

Ursus thibetanus laniger (хималајска црна мечка) е подвид на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на хималајска црна мечка. Погледајте го овој вид на GBIF