dcsimg
Kyaw Myo Naing   cc-by-nc-4.0

Ursus thibetanus thibetanus е подвид на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 8 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Ursus thibetanus thibetanus. Погледајте го овој вид на GBIF