dcsimg
Rei Akiyama   cc-by-nc-4.0

Ursus thibetanus japonicus е подвид на цицачи во семејството мечка.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Ursus thibetanus japonicus Schlegel 1857. Погледајте го овој вид на GBIF