dcsimg
Bibliotheca Alexandrina   cc-by-nc-sa-3.0

Vulpes cana е вид на цицачи во семејството кучиња.

EOL има податоци за 57 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vulpes cana Blanford 1877. Погледајте го овој вид на GBIF