dcsimg
JC Schou   cc-by-nc

Amblonyx cinereus е вид на цицачи во семејството Куни.

EOL има податоци за 41 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Amblonyx cinereus (Illiger 1815). Погледајте го овој вид на GBIF