dcsimg
Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Pteronura brasiliensis е вид на цицачи во семејството Куни. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 54 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Pteronura brasiliensis Zimmermann 1780. Погледајте го овој вид на GBIF