dcsimg
Smithsonian Wild   cc-by-nc-sa

Viverra zibetha е вид на цицачи во семејството цибетки.

EOL има податоци за 57 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Viverra zibetha Linnaeus 1758. Погледајте го овој вид на GBIF