dcsimg
Phil Myers, Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor   cc-by-nc-sa-3.0

Zapus hudsonius е вид на глодачи во семејството Dipodidae.

EOL има податоци за 60 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Zapus hudsonius (Zimmermann 1780). Погледајте го овој вид на GBIF