dcsimg
2010 Gary A. Monroe   cc-by-nc

Urocyon littoralis е вид на цицачи во семејството кучиња.

EOL има податоци за 54 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Urocyon littoralis (Baird 1858). Погледајте го овој вид на GBIF