dcsimg
Tanya Dewey, Animal Diversity Web   cc-by-nc-sa-3.0

Lycaon pictus (африканско диво куче) е вид на цицачи во семејството кучиња.

EOL има податоци за 77 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на африканско диво куче. Погледајте го овој вид на GBIF