dcsimg
gentoo   cc-by-nc-4.0

Ameles heldreichi е вид на Богомолки во семејството Mantidae.

EOL има податоци за 14 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Ameles heldreichi Brunner 1882. Погледајте го овој вид на GBIF