dcsimg
Marcello Consolo   cc-by-nc-sa

Diptera (Flies) is a group of insects. There are 152647 species of Diptera, in 8964 genera and 225 family. Diptera includes groups like Deuterophlebiidae, Nymphomyiidae, and Tanyderidae.

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на двокрилци. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на двокрилци

Средините во кои живеат многу видови на двокрилци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови двокрилци.

Marcello Consolo   cc-by-nc-sa

Живеалишта на двокрилци

Средините во кои живеат многу видови на двокрилци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови двокрилци.