dcsimg
2011 University of California Museum of Paleontology   cc-by-3.0

Troodontidae е семејство на диносаурус.

EOL има податоци за 6 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Troodontidae. Погледајте го овој вид на GBIF
2011 University of California Museum of Paleontology   cc-by-3.0

Живеалишта на Troodontidae

Средините во кои живеат многу видови на Troodontidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Troodontidae.