dcsimg

Caudipterygidae е семејство на диносаурус.

EOL има податоци за 6 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Caudipterygidae. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Caudipterygidae

Средините во кои живеат многу видови на Caudipterygidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Caudipterygidae.

Живеалишта на Caudipterygidae

Средините во кои живеат многу видови на Caudipterygidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Caudipterygidae.