dcsimg
Mohamed El Hebeishy   cc-by-3.0

Decapoda (десетношци) е ред на Multicrustacea.

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на десетношци. Погледајте го овој вид на GBIF
Mohamed El Hebeishy   cc-by-3.0

Живеалишта на десетношци

Средините во кои живеат многу видови на десетношци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови десетношци.

Живеалишта на десетношци

Средините во кои живеат многу видови на десетношци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови десетношци.