dcsimg
JC Schou   cc-by-nc

Lutra е род на цицачи во семејството Куни.

EOL има податоци за 17 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Lutra Brisson 1762. Погледајте го овој вид на GBIF