dcsimg
Matt Wund   cc-by-nc

Odontoceti (забест кит) е подред на цицачи.

EOL има податоци за 19 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на забест кит. Погледајте го овој вид на GBIF