dcsimg
2011 Carlos Henrique Luz Nunes de Almeida   cc-by-3.0

Aves (птица) е класа на диносаурус.

EOL има податоци за 22 атрибути, и тоа:

2011 Carlos Henrique Luz Nunes de Almeida   cc-by-3.0

Живеалишта на птица

Средините во кои живеат многу видови на птица. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови птица.

Живеалишта на птица

Средините во кои живеат многу видови на птица. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови птица.