dcsimg
Phil Myers, Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor   cc-by-nc-sa-3.0

Phrynosomatidae е семејство на лушпари.

EOL има податоци за 28 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Phrynosomatidae. Погледајте го овој вид на GBIF
Phil Myers, Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Phrynosomatidae

Средините во кои живеат многу видови на Phrynosomatidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Phrynosomatidae.

Живеалишта на Phrynosomatidae

Средините во кои живеат многу видови на Phrynosomatidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Phrynosomatidae.