dcsimg
台灣蝴蝶保育學會   cc-by-nc

Nymphalidae (Шарени пеперутки) е семејство на Papilionoidea.

EOL има податоци за 27 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Шарени пеперутки. Погледајте го овој вид на GBIF
台灣蝴蝶保育學會   cc-by-nc

Живеалишта на Шарени пеперутки

Средините во кои живеат многу видови на Шарени пеперутки. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Шарени пеперутки.

Живеалишта на Шарени пеперутки

Средините во кои живеат многу видови на Шарени пеперутки. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Шарени пеперутки.