dcsimg
Phil Myers, Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor   cc-by-nc-sa-3.0

Mustela vison е вид на цицачи во семејството Куни. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 64 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Mustela vison Schreber 1777. Погледајте го овој вид на GBIF