dcsimg

Uta tumidarostra е вид на лушпари во семејството Phrynosomatidae.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Uta tumidarostra Grismer 1994. Погледајте го овој вид на GBIF