dcsimg
Jesus Gordolomi Butterball RC   cc-by-nc-4.0

Uta squamata е вид на лушпари во семејството Phrynosomatidae.

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Uta squamata Dickerson 1919. Погледајте го овој вид на GBIF