dcsimg
2009 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Uta palmeri е вид на лушпари во семејството Phrynosomatidae.

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Uta palmeri Stejneger 1890. Погледајте го овој вид на GBIF