dcsimg
Jorge H. Valdez   cc-by-nc-4.0

Uta encantadae е вид на лушпари во семејството Phrynosomatidae.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Uta encantadae Grismer 1994. Погледајте го овој вид на GBIF