dcsimg

Leptotyphlops macrops е вид на Serpentes во семејството Leptotyphlopidae.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Leptotyphlops macrops Broadley & Wallach 1996. Погледајте го овој вид на GBIF