dcsimg
Design & Intelligence Lab at the Georgia Institute of Technology   cc-by-3.0

Canis (волци) е род на цицачи во семејството кучиња.

EOL има податоци за 12 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на волци. Погледајте го овој вид на GBIF