dcsimg
2014 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Canis lupus (волк) е вид на цицачи во семејството кучиња.

EOL има податоци за 80 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на волк. Погледајте го овој вид на GBIF