dcsimg
2005 Cirrus Digital Imaging   cc-by-nc-sa-3.0

Heteroptera (True Bugs) is a group of hemipterans. There are 25190 species of true bugs, in 3759 genera and 99 families. This group has been around since the Middle Triassic Epoch. True Bugs includes groups like Shurabellidae.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Heteroptera. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Heteroptera

Средините во кои живеат многу видови на Heteroptera. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Heteroptera.

2005 Cirrus Digital Imaging   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Heteroptera

Средините во кои живеат многу видови на Heteroptera. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Heteroptera.