dcsimg
JC Schou   cc-by-nc

Arvicolinae (полјанки) е потсемејство на глодачи во семејството ’рчковци.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на полјанки. Погледајте го овој вид на GBIF