dcsimg
Design & Intelligence Lab at the Georgia Institute of Technology   cc-by-3.0

Murinae (глувци) е потсемејство на глодачи во семејството глувци.

EOL има податоци за 12 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на глувци. Погледајте го овој вид на GBIF