dcsimg
2001 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Cricetomyinae е потсемејство на глодачи во семејството Nesomyidae.

EOL има податоци за 17 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Cricetomyinae Roberts 1951. Погледајте го овој вид на GBIF