dcsimg
2010 Bill Stagnaro   cc-by-sa-3.0

Didelphis virginiana е вид на цицачи во семејството опосум.

EOL има податоци за 68 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Didelphis virginiana Kerr 1792. Погледајте го овој вид на GBIF