dcsimg
2010 Bill Stagnaro   cc-by-sa-3.0

Didelphis е род на цицачи во семејството опосум.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Didelphis Linnaeus 1758. Погледајте го овој вид на GBIF