dcsimg
Scott Bowers   cc-by-nc

Aerodramus е род на птица во семејството пиштарки.

EOL има податоци за 14 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Aerodramus Oberholser 1906. Погледајте го овој вид на GBIF