dcsimg
Aaron Maizlish   cc-by-nc-2.0

Falco sparverius е вид на птица во семејството Соколи.

EOL има податоци за 45 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Falco sparverius Linnaeus 1758. Погледајте го овој вид на GBIF